ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ 3,4 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 100€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ   11/03/2016   12/03/2016    24/03/2016    25/03/2016

1η ημέρα: ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ‣ ΟΧΡΙΔΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στη Θες/νικη το πρωί για Έδεσσα, σύνορα Νίκης, Μοναστήρι και άφιξη στη γραφική πόλη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος.
2η ημέρα: ‣ ΟΧΡΙΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Επίσκεψη στην πανέμορφη Οχρίδα. Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας, τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Το απόγευμα επίσκεψη στο γειτονικό θέρετρο της Στρούγκας, όπου και θα κάνουμε βόλτα στον πεζόδρομο με το πολύ γραφικό χρώμα.
3η ημέρα: ‣ ΟΧΡΙΔΑ ‣ ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ ‣ ΜΟΝΗ ΜΠΙΚΟΡΣΚΙ
Ξεκινάμε για το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου έντονη είναι η μεγαλοπρέπεια της πανέμορφης φύσης. Προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι Ιβάν Μπικόρσκι και επιστροφή στην Οχρίδα. Το απόγευμα σας προτείνουμε μίνι κρουαζιέρα στη γραφική λίμνη.
4η ημέρα: ‣ ΟΧΡΙΔΑ ‣ ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολουθώντας την παραλίμνια διαδρομή, θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στη νότια πλευρά της λίμνης, κτισμένο το 10ο αιώνα, σε μία περιοχή που ήταν ολόκληρη έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Γεύμα και αναχώρηση για σύνορα Νίκης, αφού κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ στο Μοναστήρι. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται το πρόγραμμα της 3ης ημέρας.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας • Πρωινό καθημερινά • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου • Ασφάλιση αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.