ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΔΡΕΣΔΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ 440€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 29/04/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με μία από τις ομορφότερες πόλης της Ευρώπης . Διανυκτέρευση.
2η ημέρα > ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης . Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκατεν. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Περγάμου όπου θα επισκεφτούμε την Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, την Πύλη της Βαβυλωνίας / Αστάρτης, το Ξύλινο δωμάτιο από Συρία και την πρόσοψη κάστρου από Ιορδανία ( το ελληνικό τμήμα εκτός από την Πύλη Αγοράς της Μιλήτου και ο Βωμός της Περγάμου είναι όλο κλειστό λόγω ανακαίνισης ) Στην συνέχεια μπορείτε να ψωνίσετε στα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου που βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam.
3η ημέρα > ΒΕΡΟΛΙΝΟ > ΠΟΤΣΔΑΜ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη γειτονική κωμόπολη, Πότσδαμ. Βρίσκεται 30χλμ. νότιο δυτικά από το Βερολίνο στην πρώην ανατολική Γερμανία. Υπήρξε επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Εδώ βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρεντερίκου του Μεγάλου áτο San Sousi χτισμένο σε ρυθμό Ροκοκό. Θα περπατήσουμε στη παλιά πόλη, θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και τη Ολλανδική Συνοικία. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα > ΒΕΡΟΛΙΝΟ > ΔΡΕΣΔΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό και αναχωρούμε για τη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία του Βορρά», που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το
μουσείο της μπλε πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελέυθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα > ΒΕΡΟΛΙΝΟ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης . Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται: Aεροπορικά εισιτήρια – Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία • Πρωινό καθημερινά • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ασφαλιστική κάλυψη.
Δεν Περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο • Δημοτικοί φόροι • Φόροι αεροδρομίων 175€.