ΣΙΚΕΛΙΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΑΛΤΑΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ 6 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 520€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 03/05/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΚΑΤΑΝΙΑ > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη. Θα μας εντυπωσιάσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ελληνικό αρχαίο θέατρο και η λυρική σκηνή. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις Συρακούσες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ > ΑΙΤΝΑ > ΤΑΟΡΜΙΝΑ > GIARDINI NAXOS
Πρωινό και περιήγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της «Μεγάλης Ελλάδας», τις Συρακούσες. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Έπειτα αναχώρηση για την επιβλητική Αίτνα. Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με ύψος 3.300 μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2.000 μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες. Έπειτα αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία πόλη με το φυσικό λιμάνι, Τζιαρντίνι – Νάξος. Στο λιμάνι αυτό κατέφευγαν τα πλοία παρασυρόμενα από τα θαλάσσια ρεύματα, έχαναν το δρόμο τους και ξέφευγαν από την Καλάβρια. Στην συνέχεια επιστροφή στις Συρακούσες.
3η ημέρα > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ > ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΛΤΑ > ΒΑΛΕΤΑ
Πρωινό . Έπειτα αναχώρηση για το λιμάνι του Pozzallo για να επιβιβαστούμε στο καταμαράν (εισιτήριο εξ ιδίων) για την Μάλτα το «νησί των Ιπποτών. Επιβίβαση και απόπλους στο λιμάνι της Βαλέτας , την πρωτεύουσα της Μάλτας. Πόλη επιβλητική, πραγματικό οχυρό, υπό την αιγίδα της UNESCO, χτισμένη από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Θα δούμε τους κήπους Μπαράκα και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Μεγάλου Λιμανιού, τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στις Συρακούσες.
4η ημέρα > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ > ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ > ΠΑΛΕΡΜΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρωινό και περιήγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της «Μεγάλης Ελλάδας», τις Συρακούσες. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Έπειτα αναχώρηση για το Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Μετά από μία σύντομη γνωριμία με την πόλη, θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
5η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ> ΜΟΝΡΕΑΛΕ> ΚΕΦΑΛΟΥ > ΡΗΓΙΟ > ΤΑΡΑΝΤΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη του Παλέρμου. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, την Πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της, τη Μαρτοράνα και μία από τις χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μονρεάλε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ντουόμο με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Έπειτα αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Έπειτα αναχώρηση για το Ρήγιο (σήμερα Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια ). Είναι η σημαντικότερη πόλη της Καλαβρίας, χτισμένη στη θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας. Αποτελεί έδρα της επαρχίας με πληθυσμό 186.134 κάτοικους. Στο Ρέτζιο της Καλαβρίας θα θαυμάσουμε τους δύο Έλληνες πολεμιστές πού παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του Φειδία. Στην συνέχεια αναχώρηση για τον Τάραντα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα > ΤΑΡΑΝΤΑΣ > ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ > ΜΠΑΡΙ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
Πρωινό και θα δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Έπειτα αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας . Πρώτη στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο μια πόλη που ιδρύθηκε από τους Βυζαντινούς και αποτέλεσε μέχρι τον 17ο αιώνα προπύργιο της Ορθοδοξίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία όπως το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Επόμενη στάση στην Στερνατία, ένα ακόμη χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα» και με το τεράστιο καμπαναριό της μητρόπολης που είναι εμφανές από χιλιόμετρα μακριά. Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό, την επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ. που τοποθετήθηκε εκεί το 1960, δώρο του Δημάρχου της Αθήνας και αναγράφει την φράση «Εσύ δεν είσαι ξένος στο Καλημέρα» στην τοπική διάλεκτο. Με αυτές τις ωραίες εικόνες αναχωρούμε για το Μπάρι από που θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια ∙ Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας ∙ Πρωινό καθημερινά ∙ Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας ∙ Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ∙ Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου ∙ Ασφάλιση αστικής ευθύνης ∙ Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φόροι αεροδρομίων 145€, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ,check points και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.