ΣΙΚΕΛΙΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΑΛΤΑΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 460€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    29/04/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΙΑ > ΑΙΤΝΑ > ΤΑΟΡΜΙΝΑ > GIARDINI NAXOS > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα μας εντυπωσιάσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ελληνικό αρχαίο θέατρο και η λυρική σκηνή. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για μία επίσκεψη στην επιβλητική Αίτνα. Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με ύψος 3.300 μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2.000 μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες. Έπειτα αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία πόλη με το φυσικό λιμάνι, Τζιαρντίνι – Νάξος. Στο λιμάνι αυτό κατέφευγαν τα πλοία παρασυρόμενα από τα θαλάσσια ρεύματα, έχαναν το δρόμο τους και ξέφευγαν από την Καλάβρια. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις Συρακούσες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ > ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΛΤΑ > ΒΑΛΕΤΑ
Πρωινό . Έπειτα αναχώρηση για το λιμάνι του Pozzallo για να επιβιβαστούμε στο καταμαράν (εισιτήρια εξ ιδίων) για την Μάλτα το «νησί των Ιπποτών. Επιβίβαση και απόπλους στο λιμάνι της Βαλέτας , την πρωτεύουσα της Μάλτας. Πόλη επιβλητική, πραγματικό οχυρό, υπό την αιγίδα της UNESCO, χτισμένη από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Θα δούμε τους κήπους Μπαράκα και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Μεγάλου Λιμανιού, τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στις Συρακούσες.
3η ημέρα > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ > ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ > ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και περιήγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της «Μεγάλης Ελλάδας», τις Συρακούσες. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Έπειτα αναχώρηση για το Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Μετά από μία σύντομη γνωριμία με την πόλη, θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη του Παλέρμου. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, την Πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της, τη Μαρτοράνα και μία από τις χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μονρεάλε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ντουόμο με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Ελεύθερος χρόνος. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ > ΚΕΦΑΛΟΥ > ΚΑΤΑΝΙΑ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιή
γησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κατάνια, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια ∙ Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας ∙ Πρωινό καθημερινά ∙ Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας ∙ Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ∙ Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου ∙ Ασφάλιση αστικής ευθύνης ∙ Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φόροι αεροδρομίων 145€, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ,check points και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.