ΡΟΥΜΑΝΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 155€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 11/03/2016
 Βουκουρέστι-Σινάια-Καρπάθια

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-03-2016  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Αναχώρηση από τη Δημαρχειο μας στις 05:15 το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Στάρα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2016 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΙΝΑΪΑ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ)- MΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ
Πρωινό και αναχώρηση στις 07:30 για  τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου PELES”. Στη συνέχεια και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φθάνουμε στο Μπράν, γνωστό ως Πύργος του Δράκουλα ο οποίος χτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε για το στολίδι της Ρουμανίας το ΜΠΡΑΣΟΒ, με σύντομη ξενάγηση όπου θα δούμε την παλαιά πόλη και την Μαύρη Εκκλησία γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία, την Αγία ΤΡΙΑΔΑ που ανεγέρθει από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Αναχώρηση. Γεύμα ατομικά και επιστροφή στο Βουκουρέστι. Το βράδυ Δεíπνο. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2016  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨, θα επισκεφθούμε το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“ , μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου,  το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη ΧΕΡΕΣΤΡΑΟΥΝ, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Γεύμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική Αποκριάτικη διασκέδαση σε ταβέρνα με βιολιά, φολκλορικά και ελληνικά τραγούδια. Καλή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-2016 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Και μέσω Ρούσε – Βελίκο Τάρνοβο  (Περιήγηση πόλεως) – Στάρα Ζαγόρα, με τις ανάλογες στάσεις. Διέλευση συνόρων Ορμενίου. ΄Άφιξη στην πόλη μας.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.3 διανυκτερεύσεις στο RIN GRAND HOTEL 4****Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο.Δύο δείπνα & ένα γεύμα(όλα σε μπουφέ)Τοπικό ξεναγό στην Ρουμανία.Φ.Π.Α. & Αρχηγό γραφείου.Ταξιδιωτική ασφάλεια.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις. & Αποκριάτικο γλέντι με ποτόΌτι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.