ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 3,4 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 120€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    12/03/2016     25/03/2016

1η ημέρα :ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 
Αναχώρηση στις 7:00 π.μ. από τα γραφεία μας στη Θες/νικη. Μέσω Καβάλας & Αλεξανδρούπολης, φθάνουμε στις Καστανιές, στο τελωνείο για έλεγχο διαβατηρίων, αγορά αφορολογήτων ειδών και μετά τον έλεγχο συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη, χτισμένη στην συμβολή τριών ποταμών (Έβρου, Άρδα & Τούντζα). Αφού περάσουμε το προάστιο του Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα) με τον ιστορικό σιδηροδρομικό του σταθμό (σήμερα Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου της Αδριανούπολης), άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα :ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για τις 40 Εκκλησιές. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε μέσα στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα λουτρά Χιζίρ Μπέη και την μικρή σκεπαστή αγορά της πόλης (Arasta). Γεύμα εξ’ ιδίων και χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στην Αδριανούπολη το απόγευμα και ελεύθεροι στην αγορά Αλή Πασά, (το Καπαλί Τσαρσί την Αδριανούπολης). Δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.
3η ημέρα:ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό-Εθνογραφικό Μουσείο Ραιδεστού, όπου εκτίθενται μεταξύ άλλων και ευρήματα από την αρχαία Πέρινθο και την γύρω περιοχή, την συνοικία με τα παλιά ελληνικά σπίτια, το μουσείο & την κρήνη Rakoczi. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τη δεύτερη κατά σειρά πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη, το «Παρίσι της Ανατολής». Θα δούμε το πρώτο νοσοκομείο της Οθωμανικής περιόδου, στην συνέχεια το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής του Sinan – Selimye , το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε σε παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το « Ζάππειο Παρθεναγωγείο » , το « Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο » που είχε ιδρυθεί το 1872 καθώς και ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας. Γεύμα εξ’ιδίων και στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Θράκης “Tekira Alisveris Merkezi”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση & αργά το απόγευμα δείπνο με διασκέδαση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα :ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 
Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγηση της Αδριανούπολης. Θα επισκεφθούμε το Σουλτάν – Σελιμιέ τζαμί και θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης με το πούλμαν για να δούμε το τζαμί Μπεγιαζιτ Β και το Κουλλιγε (συγκρότημα κτηρίων του 1488), το όποιο στεγάζει και το Μουσείο Υγείας, τα ερείπια του παλατιού του Σαραγι Τζεντιντ, τον πύργο της Δικαιοσύνης, το μνημείο των Βαλκανικών αγώνων, καθώς και το χώρο Κιρκπιναρ όπου κάθε χρόνο διεξάγονται οι πιο γνωστοί αγώνες παραδοσιακής πάλης με λάδι. Αναχώρηση για το τελωνείο στις Καστανιές. Μετά τον έλεγχο, συνεχίζουμε για Ορεστιάδα. Στάση για φαγητό και μία σύντομη γνωριμία με την πόλη. Συνεχίζουμε για Σουφλί για αγορά μεταξωτών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη κάνοντας μία στάση για καφέ καθ’ οδόν. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο 3ημέρο πρόγραμμα παραλείπεται η ημερήσια στην Ραιδεστό
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.