ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΟΛΟΥ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 390€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ     29/04/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΙΑ > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ > ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ > ΠΑΛΕΡΜΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πιο αξιόλογη πόλη της «Μεγάλης Ελλάδας». Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Μετά από μία σύντομη γνωριμία με την πόλη, θα συνεχίσουμε για το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΜΟΝΡΕΑΛΕ > ΚΕΦΑΛΟΥ > ΜΕΣΣΗΝΗ 
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη του Παλέρμου. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, την Πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της, τη Μαρτοράνα και μία από τις χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μονρεάλε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ντουόμο με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Ελεύθερος χρόνος. Αργότερα, αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Συνεχίζουμε για τη Μεσσήνη, όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην «Οδύσσειά» του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα > ΜΕΣΣΗΝΗ > ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Μιλάτσο, όπου θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας. Μετά την αναχώρηση κατά μήκος των ακτών του ακρωτηρίου Κάπο Μιλάτσο, άμεση μεταφορά στο Λίμαρο για να δείτε την Πούντα Καστάνια. Σε αυτήν την περιοχή με παραλίες με λευκή άμμο, μπορείτε να θαυμάσετε το πανέμορφο τοπίο και το χαρακτηριστικό χρώμα της θάλασσας. Στη συνέχεια, αποβίβαση στο Λίπαρι, ως πρώτη στάση μας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το κέντρο της παλιάς πόλης, το αρχαιολογικό πάρκο και να κάνετε τα ψώνια σας. Αναχώρηση από το Λίπαρι, άμεση μεταφορά στο νησί Βουλκάνο, τη δεύτερη στάση μας. Μεταξύ των πιο σημαντικών αξιοθεάτων του νησιού είναι οι μαύρες παραλίες, οι ιαματικές πηγές και τα λασπόλουτρα θείου. Η στάση αυτή επιτρέπει σε όσους επισκέπτες το επιθυμούν να απολαύσουν το μεσημεριανό τους γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα, θα κατευθυνθούμε προς το μυθολογικό χώρο των Αιολικών Νησιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα > ΜΕΣΣΗΝΗ > ΤΑΟΡΜΙΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το «διαμάντι της Σικελίας». Αν ο Κικέρωνας ζούσε και αντίκριζε την Ταορμίνα, σίγουρα θα αναθεωρούσε και δεν θα χαρακτήριζε τις Συρακούσες «την πιο όμορφη ελληνική πόλη». Η μοναδική πανοραμική θέα στη βραχώδη ακτογραμμή και τη θάλασσα του Ιονίου αντικρούεται με την εικόνα της Αίτνας. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο όπου και θα
έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .
5η ημέρα > ΜΕΣΣΗΝΗ > KΑTΑNΙΑ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
Πρωινό και στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κατάνια, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας. Άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια ∙ Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας ∙ Πρωινό καθημερινά ∙ Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας ∙ Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ∙ Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου ∙ Ασφάλιση αστικής ευθύνης ∙ Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φόροι αεροδρομίων 145€, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, check points και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.