ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 3,4 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 110€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    11/03/2016    12/03/2016

1η ημέρα: ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ‣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ‣ ΑΡΤΑ ‣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στη Θες/νικη νωρίς το πρωί . Στάση για καφέ στα Γιάννενα. Συνεχίζουμε για Άρτα όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο γεφύρι. Γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για Μεσολόγγι, άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ‣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ‣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Περιήγηση στην πόλη των “ελεύθερων πολιορκημένων”, θα θαυμάσουμε τα τείχη, την πύλη της ηρωικής εξόδου, τους τάφους των ηρώων, το μνημείο των φιλελλήνων, την ιστορική πινακοθήκη του Δημαρχείου σπίτι του Κωστή Παλαμά και τη λιμνοθάλασσα.
3η ημέρα: ‣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ‣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ‣ ΑΓ. ΛΑΥΡΑ ‣ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Πρωινό και αναχώρηση για τα Καλάβρυτα, την ιστορική κωμόπολη που κάηκε δυο φορές κατά την επανάσταση από τους Τούρκους, ενώ εκτελέστηκαν όλοι οι άντρες κατά την κατοχή των Γερμανών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Μονή της Άγιας Λαύρας όπου τον Μάρτιο του `21 ο Παλαιών Πατρών
Γερμανός ύψωσε το λάβαρο του αγώνα. Έπειτα αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη και παρακολούθηση της ξακουστής παρέλασης του καρναβαλιού, καθώς και το σύνολο των εορταστικών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μεσολόγγι . διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ‣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ‣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ‣ ΓΑΛΑΞΙΔΙ (ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΝΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ) ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση για Ναύπακτο, με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον ανδριάντα του Καραϊσκάκη και κάτω από τον πλάτανο παίρνουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Γαλαξίδι, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, εκκλησίες, “ιστορικές γωνιές”. Παράλληλα θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, τα γνωστά «αλευρομουντζουρώματα», έθιμο με έντονο διονυσιακό χρώμα. Το μεσημέρι όλοι οι κάτοικοι κατεβαίνουν στο λιμάνι όπου στεφανώνουν ένα ζευγάρι «ραίνοντας» το με «φούμο» και αλεύρι. Μετά την τελετή οι νιόπαντροι παρελαύνουν στην παραλία μουντζουρώνοντας τους πάντες. Όσοι πάντως δεν θέλουν ν’ αλευρωθούν μπορούν να παρακολουθήσουν το έθιμο από την απέναντι μεριά του λιμανιού από την «πέρα πάντα». Στη
συνέχεια αναχωρούμε για Αλαμάνα (γεύμα εξ ιδίων), Βόλο, Τέμπη, Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ. Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 2η ημέρα του προγράμματος

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας • Πρωινό καθημερινά • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου • Ασφάλιση αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.