ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 180€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    28/04/2016      29/04/2016     04/05/2016     05/05/2016

1n ημέρα > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ > ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ >
Κωνσταντινούπολη Αναχώρηση το πρωί και με τις προβλεπόμενες στάσεις, διερχόμαστε έξω από την Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, αναχώρηση για την Ανδριανούπολη, επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας της Ανδιανούπολης όπου βρίσκεται και το Νοσοκομείο της Οθωμανικής πρωτεύουσας. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ουτς Τζαμί. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ παρακολούθηση του επιταφίου.
2n ημέρα > ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ > ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ > ΠΡΙΚΗΠΟΝΝΗΣΑ
Πρωινό και συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά. Ακολούθως περνάμε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα με τη γνωστή λεωφόρο Βαγδάτης και τα υπερπολυτελή εμπορικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπόσταντζι, από όπου θα κάνουμε προαιρετική εκδρομή με το πλοιάριο της γραμμής, για τα Πριγκιπόνησα. Άφιξη στην Πρίγκιπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά, που Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Το βράδυ παρακολούθηση της θείας λειτουργίας τη Αναστάσεως.
3n ημέρα > ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Μετά το πρόγευμά μας συμμετέχουμε προαιρετικά σε μια πλωτή περιήγηση στο μοναδικό Βόσπορο. Συνεχίζουμε, και περνώντας μπροστά από το τέμενος του Πορθητή, όπου βρισκόταν ο ναός των Αγίων Αποστόλων, περνάμε πλάι από την Κερκόπορτα και ξεναγούμαστε στη Μονή της Χώρας, τη μεγαλύτερη πινακοθήκη βυζαντινών ψηφιδωτών στον κόσμο. Και συνεχίζουμε για το Βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί, βλέπουμε τη γερμανική κρήνη του Κάϊζερ, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Επόμενη επίσκεψή μας η Αγία Σοφία, το δημιούργημα των αρχιτεκτόνων, Ανθέμιου και Ισίδωρου. Κατόπιν, απαραίτητη η επίσκεψή μας στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με τους διαφόρων ρυθμών κίονες.
Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο παλάτι του Τοπ Καπί, που είναι το πρώτο παλάτι που δημιουργήθηκε από τους Οθωμανούς. Νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης.
4η ημέρα > ΚΩΝ/ΠΟΛΗ > ΠΡΟΥΣΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Αφού πάρουμε πρόγευμα ξεκινάμε για την Προύσα. Περνώντας από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, φθάνουμε στο λιμανάκι της Αρετσούς. Περνάμε απέναντι με το καράβι στην προβλήτα του Εσκίχισάρ και περνώντας για τη Γιάλοβα φθάνουμε στην καταπράσινη Προύσα. Εκεί επισκεφθόμαστε το κενοτάφιο του Καραγκιόζη, το Ουλού Τζαμί, χτισμένο το 1399 και κάνουμε μια περιήγηση στη παλιά πόλη της Προύσας. Η Προύσα είναι γνωστή για τα υφαντά της, τις χειροποίητες δαντέλες, τις πετσέτες, τα μεταξωτά. Επιστροφή το απόγευμα στην Κων/πολη. Για τους ταξιδιώτες που δεν θα έρθουν στην Προύσα, η ημέρα θα είναι ελεύθερη.
5n ημέρα > ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ > ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ > ΒΛΑΧΕΡΝΑ > ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ> ISTANBUL FORUM > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ, και στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών.Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένααπό τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10000 διαφορετικά θαλασσινών ειδών & ψαριών. Στην συνέχεια αναχώρηση για τα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώσεις: Η εκδρομή στα Πριγκηπόννησα πραγματοποιείται εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 4η ημέρα του προγράμματος. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία • Πρωϊνό καθημερινά • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.