ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 95€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 11/03/2016 12/03/2016

          

1η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12.03.2016 : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ –ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Αναχώρηση 05:20 από τη Δημαρχειο  μας. Διέλευση συνόρων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια είσοδος στην Τουρκία. Στάση για καφέ καθ΄οδών. Άφιξη  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Ανατολής «Αιγυπτιακή Αγορά» όπου θα βρείτε τη μυρωδιά της πόλης στα περίφημα μπαχαρικά που την κατακλύζουν. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα  σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ :  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για  περιήγηση στην Πόλη . Θα ξεκινήσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου (έξτρα τιμή 15€). Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε  προαιρετικά αποκριάτικο γλέντι στο ξακουστό Κούμ καπί (κάτι σαν Πλάκα της Πόλης), με πλήρες μενού , ποτό και ζωντανή μουσική με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διαν/τέρευση.
3η   ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση  για  να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Άλωσης. Αμέσως  μετά θα μεταβούμε στο νέο εμπορικό κέντρο THE MALL OF ISTANBUL. Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στα μαγαζιά και να γευματίσετε ατομικά. Κατόπιν  αναχώρηση για  επιστροφή.  Στάση καθοδόν. Διέλευση συνόρων και με τις απαραίτητες διατυπώσεις είσοδος στην Ελλάδα και άφιξη το βράδυ στην πόλη μας .

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ * Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. * Δύο 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο μας στην πλατεία Ταξίμ. * 2 πρωινά. *Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος. *Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, & Τοπικό ξεναγό. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης με την Generally Life καθώς και Ατομική ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (περιλαμβάνει έξοδα γιατρού, ως και κάλυψη εξόδων νοσηλείας κλπ). *Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ*Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. *Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.