ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ 3,4 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 110€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ   11/03/2016    12/03/2016

1η ημέρα: ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ‣ ΛΑΜΙΑ ‣ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ‣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ‣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ‣ ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας στη Θες/νικη για την Πάτρα. Πρώτος μας σταθμός τα πανέμορφα Καλάβρυτα, περνώντας και από το Μ. Σπήλαιο. Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας. Γεύμα (εξ ιδίων) στα Καλάβρυτα και στην συνέχεια αναχώρηση για την Πάτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθεροι να περπατήσετε στη στολισμένη πρωτεύουσα της Αχαΐας και να πάρετε μια πρώτη γεύση της αποκριάτικης πανδαισίας που επικρατεί.
2η ημέρα: ‣ ΠΑΤΡΑ ‣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ)
Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μεσημεριανό φαγητό στην Ολυμπία (προαιρετικό). Ξεκινούμε για επιστροφή στην Πάτρα, όπου θα παρακολουθήσουμε το Πατρινό Καρναβάλι, την κυριότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της πόλης. Το πρόγραμμα προβλέπει συμμετοχή πολλών «σχημάτων» με έμφαση σε σημαντικά εθνικά και διεθνή γεγονότα, πάντα υπό το βλέμμα της σάτιρας και της κωμωδίας.
3η ημέρα: ‣ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Ελεύθερη ημέρα για να χαρείτε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις. Μασκαρευτείτε και χορέψτε στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού, παρακολουθήστε το «σοκολατοπόλεμο» και ακολουθήστε τους καρναβαλιστές στο λιμάνι για το κάψιμο του Καρνάβαλου και τα πυροτεχνήματα.
4η ημέρα: ‣ ΠΑΤΡΑ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ‣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ) (ΑΛΕΥΡΟΜΟΥ ΝΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ) ‣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αναχώρηση μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου που αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα, για Ναύπακτο, με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον ανδριάντα του Καραϊσκάκη και κάτω από τον πλάτανο παίρνουμε το καφεδάκι μας. Επιστρέφουμε στο ιστορικό Γαλαξίδι, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, εκκλησίες, “ιστορικές γωνιές”. Παράλληλα θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, τα γνωστά «αλευρομουντζουρώματα», έθιμο με έντονο διονυσιακό χρώμα. Το μεσημέρι όλοι οι κάτοικοι κατεβαίνουν στο λιμάνι όπου στεφανώνουν ένα ζευγάρι «ραίνο
ντας» το με «φούμο» και αλεύρι. Μετά την τελετή οι νιόπαντροι παρελαύνουν στην παραλία μουντζουρώνοντας τους πάντες. Όσοι πάντως δεν θέλουν ν’ αλευρωθούν μπορούν να παρακολουθήσουν το έθιμο από την απέναντι μεριά του λιμανιού από την «πέρα πάντα». Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αλαμάνα (γεύμα εξ ιδίων), Βόλο, Τέμπη, Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Σημειώση: Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 2ημέρα του προγράμματος.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας • Πρωινό καθημερινά • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου • Ασφάλιση αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.