ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 3 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 110€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ   12/02/2016     04/03/2016

1η ημέρα:ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΦΙΛΙΠ/ΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06:00πμ και αναχώρηση για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε για το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς. Το Μπόροβετς είναι το παλαιότερο και δημοφιλέστερο χειμερινό θέρετρο στη Βουλγαρία. Βρίσκεται σε ύψος 1.350 μ. και με τις υψηλότερες πίστες στα 2.600 μ. του βουνού Rila. Στάση για καφέ και διαμέσου μια υπέροχης διαδρομής στα δασωμένα βουνά της Ροδόπης (περνώντας από το Σάμοκοβ και το Πάζαρτζικ) φθάνουμε στην Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα:ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την παλιά Φιλιππούπολη, όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, (λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, αρχοντικό Γεωργιάδη, το σπίτι του Λαμαρτίνου κ.α.) και την ελληνική εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Στενήμαχο, αλλοτινή ελληνική κωμόπολη και το μοναστήρι του Μπάτσκοβο. Επιστροφή στην Φιλιππούπολη, χρόνος ελεύθερος και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση

3η ημέρα:ΚΑΖΑΝΛΑΚ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΥΡΝΟΒΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Κάζανλακ, την κοιλάδα των Ρόδων, όπου παράγεται πάνω από το 80% της παγκόσμιας παραγωγής ροδέλαιου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο Σίπκα, ένα ζωντανό μνημείο αφιερωμένο στις μάχες του Ρώσο-τουρκικού πολέμου. Ενώ θα περάσουμε και από το εθνογραφικό μουσείο του Έταρ, στο Γκάμπροβο, το πρώτο ανοιχτό μουσείο αυτού του είδους. Άφιξη στο Βέλικο Τύρνοβο και ξενάγηση στην μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε την πλατεία Βέλτσοβα Ζάβερα, το πανδοχείο του ΧατζήΝικολάου, το μνημείο της Ελευθερίας, την εκκλησία του Αγίου Αναστασίου με το καμπαναριό από το 1855 και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζοντας θα βρεθούμε στο σπίτι του Ντίμο Σεραφίμοφ και το Κονάκ, όπου σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης και τον λόφο Τσάρεβιτς. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το πατριαρχικό παρεκκλήσι της Αναλήψεως και στην μέση βρίσκεται το Ανάκτορο του Τσάρου. Στην βόρεια πλευρά θα δούμε και τους βράχους των Εκτελέσεων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην 3ημερη εκδρομή της Φιλιππούπολης παραλείπεται η 3η μέρα. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.