ΔΕΛΦΟΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 120€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    11/03/2016     25/03/2016

1η ημέρα: ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ‣ ΔΕΛΦΟΙ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στη Θες/νικη νωρίς το πρωί για Τέμπη, Βόλο, Αλαμάνα, ΧάνιΓραβιάς και συνεχίζουμε για Άμφισσα, Δελφούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.
2η ημέρα: ‣ ΔΕΛΦΟΙ ‣ ΑΡΑΧΩΒΑ ‣ ΑΜΦΙΣΣΑ ‣ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 
Πρωινό και και στη συνέχεια ανεβαίνουμε στους Δελφούς, που οι αρχαίοι αποκαλούσαν “Ομφαλό της Γης”. Κανένα σημείο στην Ελλάδα δε συναγωνίζεται τη θέση αυτή για το επιβλητικό μεγαλείο του φυσικού σκηνικού της και για τον εξαίρετο τρόπο με τον οποίο το περιβάλλουν τα αρχαία ερείπια. Επίσκεψη αρχαιολογικού χώρου , αρχαιολογικού μουσείου. Αναχώρηση για τη γραφική Αράχωβα. Ελεύθεροι για περίπατο, γεύμα εξ’ ιδίων. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Άμφισσα. Εκεί θα παρακολουθήσουμε το έθιμο της «Νύχτα των Στοιχειών» . Στους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης περιφέρονται πλάσματα αλλόκοτα και υπερφυσικά. Ξωτικά, Νεράιδες, Ντεβέτσκες, Μποτσνάκηδες, Ξυλένιοι, Αχυρένιοι, Αράπηδες, καθώς το παρελθόν ξαναζεί στο παρόν σε μία ατμόσφαιρα μυστηριακοί . Επιστροφή στους Δελφούς.
3η ημέρα: ‣ ΔΕΛΦΟΙ ‣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ‣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ (ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΝΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ) ‣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αναχώρηση για Ναύπακτο, θα δούμε το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον αδριάντα του Καραϊσκάκη και κάτω από τον πλάτανο παίρνουμε το καφεδάκι μας. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ιστορικό Γαλαξίδι, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, θαυμάσιες εκκλησίες, “ιστορικές γωνιές”. Παράλληλα θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, τα γνωστά «αλευρομουντζουρώματα». Είναι έθιμο με έντονο διονυσιακό χρώμα. Το μεσημέρι όλοι οι κάτοικοι κατεβαίνουν στο λιμάνι όπου στεφανώνουν ένα ζευγάρι «ραίνοντας» το με «φούμο» και αλεύρι. Μετά την τελετή οι νιόπαντροι παρελαύνουν στην παραλία μουντζουρώνοντας τους πάντες. Όσοι πάντως δεν θέλουν ν’ αλευρωθούν μπορούν να παρακολουθήσουν το έθιμο από την απέναντι μεριά του λιμανιού από την «πέρα πάντα». Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αλαμάνα (γεύμα εξ ιδίων), Βόλο, Τέμπη, Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας • Πρωινό καθημερινά • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου • Ασφάλιση αστικής ευθύνη • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.