ΑΙΒΑΛΙ-ΣΜΥΡΝΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 190€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    10/03/2016    23/03/2016

1n ημέρα: ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ‣ ΤΡΟΙΑ ‣ ΑΙΒΑΛΙ
Αναχώρηση το πρωί στη Θες/νικη από τα γραφεία μας και κάνοντας τις προβλεπόμενες στάσεις, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε τη χερσόνησο της Καλλίπολης, και φθάνουμε στο Τσανάκκαλε. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Στην συνέχεια επίσκεψη της Ομηρικής Τροίας. Συνεχίζουμε για το μοναδικό Αϊβαλί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της περιοχής.
2n ημέρα: ‣ ΑΙΒΑΛΙ ‣ ΦΩΚΑΙΑ ‣ ΠΕΡΓΑΜΟ ‣ ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και θα κάνουμε μία περιήγηση στο Αϊβαλί. Έπειτα αναχώρηση για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκαίων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού ελληνισμού. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πέργαμο. Στο αρχαιολογικό χώρο της επισκεπτόμαστε το Ασκληπιείο. Περιηγούμενοι την όμορφη πόλη, θαυμάζουμε και τα ερείπια του Σεραπείου, ενός από από τους μεγαλύτερους ναούς των ρωμαϊκών χρόνων. Στη συνέχεια μετάβαση στη Σμύρνη, περιήγηση στο παλιό Κορδελιό, τα αρχοντικά σπίτια των παλιών Ελλήνων, στην πόλη και το γραφικό Κορντόν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3n ημέρα: ‣ ΣΜΥΡΝΗ ‣ ΕΦΕΣΣΟΣ ‣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Πρόγευμα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη αρχαία Έφεσο όπου θαυμάζουμε το σημαντικότερο αρχαιολογικό της χώρο. Περιήγηση στις αρχαιότητες, επίσκεψη στο σπίτι της Παναγίας και συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιντζέ, γνωστό από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα». Και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το γνωστό τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Σμύρνη. 4n ημέρα: ‣ ΣΜΥΡνΗ Μετά το πρωινό, μετάβαση στην Ακρόπολη του Καντιφέ Καλέ για πανοραμική ξενάγηση της Σμύρνης. Καθοδόν περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ελεύθεροι στην αγορά.
5n ημέρα: ‣ ΣΜΥΡΝΗ ‣ ΚΗΠΟΙ ‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Λάμψακο από όπου με την υπάρχουσα πορθμιακή γραμμή, περνάμε από την Ασία στην Ευρώπη. Διασχίζουμε την ιστορική χερσόνησο της Καλλίπολης και διερχόμενοι το τουρκοελληνικά σύνορα, διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ, γεμάτοι αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Σημειώσεις: Η διαμονή της 1ης νύχτας μπορεί να γίνει και στο Τσανάκαλε χωρίς αλλαγή προγράμματος. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία • Ημιδιατροφή • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας • Εισιτήρια πλοίων στα Δαρδανέλια • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας • Ασφάλεια αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.