ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 3 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 100€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   12/03/2016
1η  ημέρα:ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 6:00 π.μ. από τα γραφεία μας στη Θεσ/νικη. Μέσω Καβάλας & Αλεξανδρούπολης, φθάνουμε στους Κήπους, στο τελωνείο για αστυνομικό και τελωνειακό έλεγχο. Αγορά αφορολογήτων ειδών στα DUTY FREE και μετά τον έλεγχο συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη, χτισμένη στην συμβολή τριών ποταμών (Έβρου, Άρδα & Τούντζα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά Αλή Πασά, (το Καπαλί Τσαρσί την Αδριανούπολης) αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους πεζοδρόμους. Το βραδάκι, πεζοί θα περάσουμε τις δύο ιστορικές γέφυρες του Τούντζα (1613) και του Έβρου (1843) για να βρεθούμε στο προάστιο του Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα) με τον ιστορικό σιδηροδρομικό του σταθμό (σήμερα Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου της Αδριανούπολης), με τα γραφικά καφέ και εστιατόρια στις όχθες των δύο ποταμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα:ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση της Αδριανούπολης. Θα επισκεφθούμε το Σουλτάν – Σελιμιέ τζαμί και θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης με το πούλμαν για να δούμε το τζαμί Μπεγιαζιτ Β και το Κούλιγιε (συγκρότημα κτηρίων του 1488), το όποιο στεγάζει σήμερα το Μουσείο Υγείας, τα ερείπια του παλατιού του Σαραγι Τζεντιντ, τον πύργο της Δικαιοσύνης, το μνημείο των Βαλκανικών αγώνων, καθώς και το χώρο Κιρκπιναρ όπου κάθε χρόνο διεξάγονται οι πιο γνωστοί αγώνες παραδοσιακής πάλης με λάδι. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις 40 Εκκλησιές. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε μέσα στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα λουτρά Χιζίρ Μπέη και την μικρή σκεπαστή αγορά της πόλης (Arasta). Γεύμα εξ’ ιδίων και χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στην Αδριανούπολη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.