ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 4,5 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 120€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ      28/04/2016    29/04/2016     04/05/2016      05/05/2016

1η ημέρα > ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΦΙΑ> ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας . Διέλευση από σύνορα Προμαχώνα, Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων, και συνεχίζουμε για Λόβετς, Ρούσε, άφιξη το βράδυ στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ-Νουβώ ,«ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρομαν , το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου , το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής .όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες , του γνωστότερου Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ > ΣΙΝΑΙΑ > ΜΠΡΑΣΟΦ > KΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ)
Προαιρετική Αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την Κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε τη Σινάια, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής, κτισμένο το 1685. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασόφ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασίγνωστη Μαύρη Εκκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αφού πρώτα περάσουμε και δούμε το κάστρο του Δράκουλα. Το βράδυ ελεύθεροι. Προαιρετική μετάβαση σε ταβέρνα.
4η ημέρα > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ > ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ > ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ 
Πρωινό και επίσκεψη στο «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για να επισκεφτούμε ένα από τα πολλά μουσεία της πόλης, να περιηγηθούμε στους πεζόδρομους του κέντρου, να ανακαλύψουμε κρυφές γωνιές και υπέροχα πάρκα , όπως το πάρκο Τσισμιτζίου που μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, να πιούμε μπύρα στο φημισμένο Κάρου κου Μπέρε ή απλά να κάνουμε συμφέρουσες αγορές επιλέγοντας από τα πολλά επώνυμα καταστήματα της πόλης.
5η ημέρα > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ > ΣΟΦΙΑ > ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αναχώρηση το πρωί για Ρούσε, Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη νωρίς το βράδυ στην πόλη μας.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν ισχύει η 4η μέρα του 5νθήμερου προγράμματος.
Περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο • Πρωινό καθημερινά • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ασφαλιστική κάλυψη.
Δεν Περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι, αρχαιολογικούς χώρους • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο