ΣΜΥΡΝΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ 410€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ    28/04/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΙΟ > ΤΣΕΣΜΕ – ΣΜΥΡΝΗ > ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Χίο. Άφιξη , μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για το Τσεσμέ (διάρκεια 45λεπτά). Μετά το ολιγόλεπτο ταξίδι μας άφιξη και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς, την Σμύρνη. Άφιξη και στην συνέχεια ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη πολύπαθη και θρυλική Σμύρνη. Καθώς οδεύουμε προς το κέντρο της πόλης θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του . Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου θα δούμε τα λίγα κτίρια που σώζονται. Το Τελωνείο στο Κορδόνι, την παραλιακή Λεωφόρο, το παλιό Διοικητήριο, την ελληνική γειτονιά της Πούντας, το ναό του Αγ. Βουκόλου που αναπαλαιώνεται και το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο. Από την Ακρόπολη, το κάστρο του Κατιφέ Καλέ θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και του κόλπου. Τέλος θα επισκεφθούμε την Ελληνιστική-Ρωμαική Αγορά η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατόπιν μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης.
2η ημέρα > ΣΜΥΡΝΗ > ΕΦΕΣΟ > ΚΙΡΚΙΤΖΕ > ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Πρωινό και αναχώρηση νότια της Σμύρνης στην πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πολιτεία της Εφέσου, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Θα διαβούμε την οδό των Κουρητών και θα θαυμάσουμε τη βιβλιοθήκη του Κέλσιου, πραγματικό κόσμημα της Αρχαιοελληνικής περιόδου. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πρυτανείο, το Ναό του Δομητιανού, το μνημείο του Μέμμιου και τη κρήνη του Τραϊανού. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο μεταξύ του 37 μ.Χ. και 45 μ.Χ., ο Απόστολος Ιωάννης έφερε την Παναγιά. Θα βρεθούμε στο μέρος στο οποίο η Παρθένος Μαρία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας θα πάρουμε άγιασμα από τις κρήνες που βρίσκονται στο χώρο. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιτζέ, γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κουσάντασι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη προβλήτα του λιμανιού και στο κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ στα τοπικά μαγαζιά της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το νησί των Περιστεριών, το Καραβάν Σαράι Okuz Mehmet Pasa, τη Παλιά πόλη και το Σκεπαστό της Παζάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
3η ημέρα > ΣΜΥΡΝΗ > ΠΕΡΓΑΜΟΣ > ΑΙΒΑΛΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρωινό και σήμερα θα αναχωρήσουμε βόρεια προς το θρυλικό αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Ξενάγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική, μία από τις 7 αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Επίσης θα δούμε το Ασκληπιείο αφιερωμένο στο θεό της Υγείας το οποίο και αυτό θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία του κόσμου. Επόμενη μας στάση είναι το Αιβαλί και τα Μοσχονήσια. Το Αϊβαλί ή αλλιώς Κυδωνιές υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Εκεί θα επισκεφθούμε την Εκκλησία των ταξιαρχών. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν «Φάληρο», με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο «Γενιτσαροχώρι» με τους εσωτερικούς λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα > ΣΜΥΡΝΗ>ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε για το Παμούκαλε, γνωστό για τα ασβεστολιθικά δημιουργήματα της φύσης. Επισκεπτόμαστε την πόλη της Ιεράπολης και περιπλανιόμαστε στις τραβερτίνες, τις ασβεστολιθικές κατακαθίσεις. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της Αφροδισιάδας, όπου θαυμάζουμε το στάδιο των ελληνιστικών χρόνων, το Τετράπυλο, τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης. Το βράδυ επιστρέφουμε στη Σμύρνη .
5η ημέρα > ΣΜΥΡΝΗ > ΤΣΕΣΜΕ > ΧΙΟ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Τσεσμέ όπου θα πάρουμε το καραβάκι . άφιξη και στην Χίο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Χίου από όπου θα πάρουμε την πτήση για την επιστροφή μας.

Περιλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια , ακτοπλοϊκό εισιτήριο Χίο – Τσεσμέ – Χίο Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4 * • Πρωινό καθημερινά • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ασφαλιστική κάλυψη.
Δεν Περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.Φ.Α. 30€