ΣΙΚΕΛΙΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ 7 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ 240€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ     23/04/2016      03/05/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΙΑ > ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Teatro Greco/ Romano και το Odeon, ένα εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το Castello Ursino, στην piazza Federico, πολύ κοντά στον καθεδρικό ναό, το επιβλητικό αυτό κάστρο με τους μεγάλους κυλινδρικούς πύργους στις γωνίες του, την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Ακόμη, το Teatro Massimo, είναι η Όπερα της πόλης, αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Τέλος, στην piazza Dante βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου η μεγαλύτερη σε όλη τη Σικελία. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα > ΚΑΤΑΝΙΑ > ΑΙΤΝΑ > ΤΑΟΡΜΙΝΑ > GIARDINI NAXOS > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ 
Πρωινό και αναχώρηση για μία επίσκεψη στην επιβλητική Αίτνα. Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με ύψος 3.300 μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2.000 μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες. Έπειτα αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία πόλη με το φυσικό λιμάνι, Τζιαρντίνι – Νάξος. Στο λιμάνι αυτό κατέφευγαν τα πλοία παρασυρόμενα από τα θαλάσσια ρεύματα, έχαναν το δρόμο τους και ξέφευγαν από την Καλάβρια. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις Συρακούσες , την πιο αξιόλογη πόλη της «Μεγάλης Ελλάδας». Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα > ΚΑΤΑΝΙΑ > ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ > ΠΑΛΕΡΜΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Πρώτος σταθμός ο ναός των Διόσκουρων, δεύτερος αυτός του Ολυμπίου Διός (ο οποίος δυστυχώς καταστράφηκε από σεισμό) και τρίτος το ιερό του Ηρακλή -ο οποίος λατρευόταν, ως ημίθεος, στη Σικελία και το οποίο θεωρείται το πιο παλιό στον Ακράγαντα (του 6ου π.Χ.). Στη συνέχεια, ο τεραστίων διαστάσεων ναός της Ομόνοιας (Tempio della Concordia), οποίος χάρη στην επιβλητικότητά του, επιλέχθηκε πριν χρόνια για το σήμα της UNESCO. Τέλος, ο ναός της Ήρας, χαρίζει την καλύτερη θέα στο λόφο και τη θάλασσα. Χρόνος ελεύθερος και συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη του Παλέρμου. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, την Πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της, τη Μαρτοράνα και μία από τις χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μονρεάλε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ντουόμο με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Ελεύθερος χρόνος. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ > ΚΕΦΑΛΟΥ > ΡΗΓΙΟ > ΤΑΡΑΝΤΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Έπειτα αναχώρηση για το Ρήγιο (σήμερα Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια ). Είναι η σημαντικότερη πόλη της Καλαβρίας, χτισμένη στη θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας Στο Ρέτζιο θα θαυμάσουμε τους δύο Έλληνες πολεμιστές πού παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του Φειδία. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή του Τάραντα .
6η ημέρα > ΤΑΡΑΝΤΑΣ > ΛΕΤΣΕ> ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ > ΟΣΤΟΥΝΗ > ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ> ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και επίσκεψη του Τάραντα, τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Συνεχίζουμε για το Λέτσε. Άφιξη και η περιήγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας . Πρώτη στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο μια πόλη που ιδρύθηκε από τους Βυζαντινούς και αποτέλεσε μέχρι τον 17ο αιώνα προπύργιο της Ορθοδοξίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία όπως το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Επόμενη στάση στην Στερνατία, ένα ακόμη χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα» και με το τεράστιο καμπαναριό της μητρόπολης που είναι εμφανές από χιλιόμετρα μακριά. Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό, την επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ. που τοποθετήθηκε εκεί το 1960, δώρο του Δημάρχου της Αθήνας και αναγράφει την φράση «Εσύ δεν είσαι ξένος στο Καλημέρα» στην τοπική διάλεκτο. Έπειτα αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Η συνέχεια θα μας φέρει την πόλη Ostuni που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου .Η πόλη Ostuni θεωρείται ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, και αναφέρεται συνήθως ως «Λευκή Πόλη» για τους λευκούς τοίχους. Τέλος αναχώρηση για το Μπάρι/Μπρίντεζι από που θα επιβιβαστούμε στο καράβι της επιστροφής . Διανυκτέρευση εν πλώ .
7η ημέρα > ΗΥΟΥΜΕΝΙΤΣΑ > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα και ενδιάμεσους στάσεις για καφέ θα φτάσουμε το μεσημέρι στη πόλη μας.

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση.Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια – ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μπάρι/Μπρίντεζι – Ηγουμενίτσα σε 4κλινες καμπίνες- Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας ∙ Πρωινό καθημερινά ∙ Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας ∙ Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ∙ Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου ∙ Ασφάλιση αστικής ευθύνης ∙ Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φόροι αεροδρομίων 80€, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, check points και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.