ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 9 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 840€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   24/04/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΗΔΑ 
Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 11.30 η ώρα προ μεσημβρίας, πτήση προς Αθήνα στις 12.25 άφιξη στην Αθήνα στις 13.15 η ώρα. Για αναχώρηση από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 15.00 μ.μ. η ώρα. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30 το απόγευμα. Άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Λήδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου, και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου.
2η ημέρα > ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ > ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετικό γεύμα (ψάρι του Απ. Πέτρου) σε κάποιο εστιατόριο δίπλα στη λίμνη της Τιβεριάδος και βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα > ΙΕΡΙΧΩ > ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ/ΑΓΙΑΣΜΟΣ > ΣΑΜΑΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Βηθανία όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβά και συνεχίζουμε για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος και τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, στην οποία βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Σήμερα, στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το πραγματικό σημείο Βαπτίσεως του Χριστού μας στον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας για να επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (πρώην Σαμαρείτιδα), εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα > ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ > ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ > ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για μετάβαση στην Αγία Αυλή, από την οποία θα αρχίσουμε την λεπτομερή μας ξενάγηση και το προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου-στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Άφιξη στο Πραιτώριο – Φυλακή του Χριστού. Προσκύνημα στην Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και στον Οίκο Ιωακείμ και Άννης. Ακολούθως από την Πύλη των Λεόντων και απέναντι από το Όρος των Ελαιών, θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου ο Τάφος της Παναγίας μας, η Εκκλησία και ο τόπος λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, ο κήπος της Γεθσημανής, ο Βράχος της αγωνίας και ο τόπος της προδοσίας του Κυρίου μας. Στο Όρος των Ελαιών θα προσκυνήσουμε τον τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου μας και έπειτα θα επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, εκεί που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Χριστός στους μαθητές μετά την Ανάστασή Του. Παρακολούθηση, το απόγευμα, της Τελετής του Μεγάλου Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα > ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΟΣ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Το πρωί Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε στην Σιών το Υπερώον, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Συνεχίζουμε με το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Εδώ βρίσκεται επίσης η Πατριαρχική Σχολή και ο Τάφος του Δαυίδ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, την Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Ακολουθεί επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στο Κατά Μόνας, όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών.
6η ημέρα > ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ 
Το πρωί μετάβαση στο Πραιτώριο (Φυλακή του Χριστού μας) και παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα, ο οποίος δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου φθάνει μέχρι τον Γολγοθά, αναπαριστώντας τη Μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, Άγιοι Θεόδωροι, Μεγάλη Παναγία, Σαντινάγια, Αγ. Ευθύμιος, Τίμιος. Πρόδρομος κ.ά. Το απόγευμα παρακολούθηση της Ακολουθίας και περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
7η ημέρα > ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ 
Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00μ.μ. η ώρα θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
8η ημέρα > ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Πρωινό και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Αγάπης. Πασχαλιάτικο γεύμα στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, διανυκτέρευση.
9η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
Αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα από το ξενοδοχείο μας για τη μετάβασή μας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πτήση για την Αθήνα στις 05.30π.μ. η ώρα, άφιξη στις 07.30π.μ. και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη με την πτήση των 08.25π.μ., άφιξη στις 09.20 π.μ. η ώρα.

Σημειώσεις: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο, Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι. Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €12 Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17 Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10. Κρατήσεις με προκαταβολή 300 ευρώ το άτομο.
Περιλαμβάνονται: Διαμονή σε ξενοδοχείο στην περιοχή Βηθλεέμ Shepherds House 4* με ημιδιατροφή. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 850. Διαφορά μονόκλινου: € 180 Διαμονή σε δωμάτια 4 – 5 ατόμων στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων χωρίς φαγητό (τα δωμάτια έχουν κοινή χρήση τουαλέτας και κουζίνας.) Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 720 Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +17 ευρώ (υποχρεωτικά) Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή Διαμονή σύμφωνα με την επιλογή σας Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού Ημιδιατροφή καθημερινά για την διαμονή στα ξενοδοχεία. Tα φαγητά στα ξενοδοχεία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος είναι νηστίσιμα. Στα δωμάτια δεν υπάρχει διατροφή. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α. Oσοι επιθυμούν μπορούν να μείνουν σε δωμάτια στην παλαιά πόλη 4-5 ατόμων.
Δεν περιλαμβάνονται: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό