ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ 5,6 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΑΠΟ 230€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ   28/04/2016    29/04/2016   03/05/2016   04/05/2016

1n ημέρα > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ > ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη στα σύνορα των Ευζώνων, στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές σας αγορές. Διέλευση των συνόρων και μέσα από μια όμορφη διαδρομή, φτάνουμε στο Βελιγράδι. Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της πόλης, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.
2n ημέρα > ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ > ΣΙΜΠΙΟΥ 
Πρωινό και αμέσως ξενάγηση Βελιγράδι είναι μια πόλη η οποία έχει πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία (Βυζαντινή και νεότερη γεμάτη με πολέμους μέχρι και σήμερα. Αυτή την ιστορία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε το κρατικό Θέατρο ( Narodni pozoriste), το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης, το Σερβικό Πατριαρχείο! Επίσης δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ μαζί με τους συντρόφους του. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το φημισμένο Σίμπιου . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη .
3η μέρα > ΣΙΜΠΙΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ) > ΣΙΜΓΚΙΣΟΑΡΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Πρωινό και γνωριμία με το Σιμπίου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, κάποτε ήταν γνωστή ως Χέρμανσντορφ και μετά – όταν ανάχθηκε σε ανεξάρτητη κοινότητα το 1366 – ως Χέρμανσταντ. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια του ιστορικού κέντρου θα νιώσουμε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα της πόλης και θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Στην πλατεία Γκρίβιτσα που είναι ο πυρήνας της παλιάς μεσαιωνικής πόλης θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Σιγκισοάρα της οποίας ολόκληρη η πόλη είναι ένα υπαίθριο Μουσείο. Η Ακρόπολη της χτισμένη τον 12ο αιώνα παραμένει σχεδόν άθικτη. Επίσης είναι η γενέτειρα του Βλαντ Τέπες , γνωστού ως κόμη Δράκουλα , το σπίτι του οποίου αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή .
4η ημέρα > ΣΙΜΠΙΟΥ > ΜΠΡΑΝ > ΜΠΡΑΣΟΒ > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και αναχώρηση στο Μπραν για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα και στην συνέχεια αναχωρούμε για το Μπρασόβ. Φθάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας το Μπρασόβ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία όπου το Παλαιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης, το στέμμα και το δέντρο. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντας το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα . Άφιξη στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό και ξενάγηση στην αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το «Παρίσι των Βαλκανίων», κέντρο ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τη Βουλή, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού’. Στην συνέχεια ελεύθεροι για να επισκεφτείτε την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των καφέ και εστιατορίων . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
6η ημέρα > ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ > ΣΟΦΙΑ > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Πρωινό και αναχώρηση για την Σόφια. Άφιξη και αρχίζουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βυζαντική Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη μας.. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα. Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα και η ξενάγηση Σιμπίου γίνεται την 4η μέρα.

Περιλαμβάνονται:  Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4* ανάλογα με την επιλογή σας. Ημιδιατροφή καθημερινά • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο συνοδό- αρχηγό του γραφείου μας • Φ.Π.Α. Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και οπουδήποτε χρειάζεται • Εισιτήρια κρουαζιέρας, πάρκων κτλ. • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.