ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ 370€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ   29/04/2016

1η ημέρα > ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΙΑ > ΑΙΤΝΑ > ΤΑΟΡΜΙΝΑ > GIARDINI NAXOS > ΚΑΤΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για μία επίσκεψη στην επιβλητική Αίτνα. Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με ύψος 3.300 μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2.000 μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες. Έπειτα αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αρχαία πόλη με το φυσικό λιμάνι, Τζιαρντίνι – Νάξος. Στο λιμάνι αυτό κατέφευγαν τα πλοία παρασυρόμενα από τα θαλάσσια ρεύματα, έχαναν το δρόμο τους και ξέφευγαν από την Καλάβρια. Έπειτα επιστροφή στην Κατάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα > ΚΑΤΑΝΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ 
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα μας εντυπωσιάσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ελληνικό αρχαίο θέατρο και η λυρική σκηνή. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τις Συρακούσες, βασικό εμπορικό κόμβο αλλά και λίκνο της φιλοσοφίας και της επιστήμης στην αρχαιότητα μία από τις πιο αξιόλογες πόλεις της «Μεγάλης Ελλάδας». Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα > ΚΑΤΑΝΙΑ > ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ > ΤΡΑΠΑΝΙ > ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό . Έπειτα αναχώρηση για το Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Άφιξη και ξενάγηση στην «κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός, με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Μετά από μία σύντομη γνωριμία με την πόλη, θα συνεχίσουμε για το επαρχιακό Τραπάνι. Αργότερα, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα> ΠΑΛΕΡΜΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) > ΜΟΝΡΕΑΛΕ > ΚΕΦΑΛΟΥ > ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη του Παλέρμο. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, την Πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της, τη Μαρτοράνα και μία από τις χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μονρεάλε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ντουόμο με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Ελεύθερος χρόνος. Έπειτα αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα > ΠΑΛΕΡΜΟ > KAΤΑΝΙΑ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό . Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κατάνια, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια ∙ Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας ∙ Πρωινό καθημερινά ∙ Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας ∙ Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ∙ Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου ∙ Ασφάλιση αστικής ευθύνης ∙ Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φόροι αεροδρομίων 145€, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ,check points και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.