ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΤΥΡΟΛΟ-ΒΑΥΑΡΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 420€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   29/04/2016

1η μέρα > ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ> ΜΟΝΑΧΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ )
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μόναχο . Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την ‘Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κα. Κατόπιν με τα πόδια, θα δούμε την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο την Viktualienmarkt και ολοκληρώνουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν αποτελώντας σύμβολο της Βαυαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η μέρα > ΜΟΝΑΧΟ > ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Νυρεμβέργη . Άφιξη και περιήγηση της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο .
3η μέρα > ΜΟΝΑΧΟ > ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ > ΓΚΑΡΜΙΣ > ΟΜΠΕΡΑΜΑΡΓΚΑΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη κόσμημα των Αψβούργων το Ίνσμπρουκ, όπου γνώρισε λαμπρές ημέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων. Θα δούμε την Μικρή Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουρν, την αψίδα του Θριάμβου, την κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε και θα καταλήξουμε στην ιστορική παλιά πόλη . Στην συνέχεια θα περάσουμε από το Ζέεφελντ , θα επισκεφτούμε το γραφικό Γκάρμις Πατεκίρχεν στο οποίο έγιναν 2 Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες για να καταλήξουμε στο μοναδικής ομορφιάς Ομπεραμεργκάου με τα ζωγραφιστά σπίτια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.
4η ημέρα > MΟNΑXΟ > ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινό και αναχώρηση για τη πόλη του Μότσαρτ . Θα ξεναγηθούμε στην αυτοκρατορική πόλη. Θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκιατου ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.
5η ημέρα > MΟNΑXΟ > ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ > ΠΤΗΣΗ ΕΠΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για Ρέγκενσμπουργκ ή και Ρατισβόνη με 145.000 που βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας. Είναι πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας του Άνω Παλατινάτου . Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Εξαιρετικό ενδιαφέρον δείγμα της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής είναι ο Καθεδρικός του Ρέγκενσμπουργκ και θεωρείται ως το κορυφαίο έργο Γοτθικής Αρχιτεκτονικής στη Βαυαρία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1275 και ολοκληρώθηκε το 1634, με εξαίρεση τους πύργους, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν το 1869. Το εσωτερικό του ναού περιλαμβάνει αρκετά μνημεία, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου τέχνης του Peter Vischer. Επίσης η Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας. Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίας τη χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τονΔούναβη στο δρόμο τους για τους Αγίους Τόπους. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας • Πρωινό καθημερινά • Μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας •Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου • Ασφάλιση αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται: Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό • Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα • Κρουαζιέρες •Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων • Check point • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 145€.