ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ νέο πρόγραμμα!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ     ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ  ΤΗΣ CINCUE TERRE

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5   ημέρες 05/09-09/09

ΒΕΡΟΝΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΙΖΑ ΛΟΥΚΑ – ΣΙΕΝΑ  CINQUE TERRE ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΛΙΓΟΥΡΙΑΣ

ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ ΡΑΠΑΛΟ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

1n ημέρα ‣ ΒΕΡΟΝΑ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βερόνα. Άφιξη και αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Τέλος, μεταφορά στην περιοχή Μοντεκατίνι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2n ημέρα ‣ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΣΙΕΝΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό . Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε σε μία από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Φλωρεντία, όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3n ημέρα ‣ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΠΙΖΑ ΛΟΥΚΑ
Πρωινό και θα κατευθυνθούμε προς την Πίζα, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τον κεκλιμένο πύργο, τον καθεδρικό ναό, καθώς και το Βαπτιστήριο, που όλα μαζί συνθέτουν την «Πλατεία των Ονείρων». Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στη μεσαιωνική πόλη Λούκα, με την απρόσμενη πιάτσα ντελ Μερκάτο, η οποία διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και θα μας εντυπωσιάσει το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
4n ημέρα ‣ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ CINQUE TERRE ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ-ΛΙΓΟΥΡΙΑΣ ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ ΡΑΠΑΛΟ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΙΛΆΝΟ
Πρωινό και κατευθυνόμαστε δυτικά της Λα Σπέτσια και ειδικότερα προς τις δαντελένιες ακτές της Cinque Terre, όπου, αφού επιβιβαστούμε σε τοπικό τρένο (εισιτήριο εξ ιδίων) θα θαυμάσουμε τους πέντε τόπους που την αποτελούν: το Μοντερόσο αλ Μάρε, με την ιδιαίτερα δημοφιλή και εντυπωσιακή σε μέγεθος παραλία, τη μεσαιωνική Βερνάτσα που οι πύργοι της την κάνουν να μοιάζει σαν βγαλμένη από παραμύθι, την Κορνηλία δεσπόζει επάνω στη θάλασσα, το Μαναρόλα για τους ρομαντικούς και φυσικά το Ρίοματζιόρε, στα δαιδαλώδη δρομάκια του οποίου θα περιπλανηθούμε. Μοντερόσο αλ Μάρε, Βερνάτσα, Κορνηλία, Μαναρόλα και Ρίοματζιόρε. Τα πέντε αυτά χωριά περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Περνώντας από τη Λα Σπέτσια, συνεχίζουμε για το γραφικό Ραπάλο, όπου πολύχρωμα γεράνια στολίζουν τις κουκλίστικες αυλές και αργότερα, κατευθυνόμαστε προς τη Σάντα Μαργαρίτα με την ομώνυμη Βασιλική και το διάσημο λιμάνι. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Μπέργκαμο (περιοχή) . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ –  ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας .

ΣημείωσηΗ σειρά των εκδρομών ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια για την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βερόνα και Μπέργκαμο – Θεσσαλονίκη.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φ.Π.Α
  Δεν περιλαμβάνονται :
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 125 €.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Check Point 15 €
 • Δημοτικοί Φόροι πόλεων

 

ΤΙΜΗ 32Ο € ΠΑΙΔΙ 220 € Επιβ.Μονόκλινο 100€ Φόροι & Επίναυλοι 125€

Small Planet Airlines

Θεσσαλονίκη-Βερόνα  18:00-21:00

Ryanair
Μπέργκαμο-Θες/νίκη 11:40-14:50

Check point 15 €